Choď na obsah Choď na menu
 


Danko

Ahoj!

Volám sa Daniel Orosz, ale všetci ma volajú Danko. Som "veselá žabka". Mojej maminke Katke a tatinovi Tomášovi som sa narodil v roku 2014.  Veľmi sa na mňa tešili a ja na nich tiež.

Keď sa moji rodičia dozvedeli diagnózu, s ktorou som sa narodil - detská mozgová obrna a epilepsia, boli asi veľmi smutní. Ja som si však povedal, že to spolu všetko zvládneme... že nebudem len nehybný ležiaci človiečik, ale sa začnem poriadne hýbať... že sa naučím sedieť a chodiť a možno aj skákať ako žabka. Mám tiež v brušku sondu, cez ktorú dostávam rozmixovanú stravu priamo do žalúdka. Takto mi pomáha papať. Zatiaľ ešte stále neviem prečo nedokážem riadne prijímať potravu. A ja tak rád papám...

Nedávno mi lekári urobili dokonca v krku takú malú dierku, aby som mohol poriadne dýchať. Volá sa to tracheostómia. Nie je to príjemné, ale je to pre mňa takto lepšie. Už sa toľko nedusím a rodičia sa o mňa nemusia stále báť.

Viem, že moji rodičia a celá moja rodina ma veľmi ľúbia. Svoju lásku mi dávajú najavo každučký deň svojou obetavou starostlivosťou... a ja som im za všetko veľmi vďačný. Chcem, aby mali zo mňa radosť a tak sa stále snažím a cvičím. Maminka s tatinkom musia so mnou však chodiť na pravidelné rehabilitácie a rôzne lekárske vyšetrenia. Často bývam aj v nemocnici. Ale toto všetko mi vraj pomáha!

Ľudia, ktorí ma majú radi a ktorým na mne záleží založili, práve kvôli mne, Občianske združenie Veslá žabka. Môžem si takto našetriť peniažky na rehabilitácie a prípadne ďalšie operácie alebo liečenia v budúcnosti. Aj vďaka Vám sa mi to môže podariť!

 

received_10206030791088653.jpegdanko-1.jpgdanko-2.jpg